1-0. I halvlek.

SvD för ett klokt resonemang kring dagens händelser. Läs den. Tidningen analyserar och genomskådar flera av de viktiga skeendena i FRA-krisen. Jag har skrivit om det tidigare; Reinfeldts okloka val av kabinettsfråga. Oförmågan att lyssna. Att gömma sig i bunkern.

Men den här gången gjorde regeringen en annan bedömning, och körde med skrikande däck FRA-frågan rakt in mot mål i riksdagen.

Först inför ett hotande nederlag, kvällen före beslutet, lyssnade regeringen till kritiken från de egna riksdagsledamöterna.

och 

Folkpartiets gruppledare Johan Pehrson talade i går om en ”omfattande kampanj på Sveriges bloggar”.

 

Ur debatten idag framgick att borgerliga ledamöter kände sig stötta över kritiken. På något vis är det fortfarande fel på den elaka bloggosfären som en masse, i en samordnad aktion, vänt sig mot ett felfritt regeringsförslag.

Nej, kära allians. Det är fel på förslaget. Det är det som bloggarna talar om för er. Om ni bara ville lyssna.

Men att som SvD göra FRA-frågan till en match mellan bloggare och regering är fel. Visst, det ger en lite kul touch på artikeln. Men det här är inte ett spel för oss. Det är opinionsbildning med hjälp av det enda massmedia vi har inflytande över. Ett massmedia som regeringen alltså hotar ställa under politisk kontroll. 

Verkligheten finns inte längre i era partilokaler. Den är numera på internet. Välkommen till verkligheten, Fredrik Reinfeldt. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s