Att vara förbannad

Var förbannad på partier, inte på enskilda ledamöter skriver SvDs ledarblogg. Förvisso sant. På Federley och Johansson är vi besvikna. Grymt besvikna. Ni hade makten att stoppa något som ni inte tror på. Något som går mot era och ert partis värderinger. Ni valde, under press, en annan väg. Kanske blev ni lurade, kanske var era principer inte lika fasta som ni själva trodde. Jag tycker ni valde fel. Jag tror ni förlorade allt – både denna striden och de framtida möjligheterna att påverka politiken.

På Moderaterna,  Folkpartiet och Centerpartiet är vi förbannade. Heligt förbannade. Så många ord om frihet. Så liten förmåga att leva upp till idealen. Inte ett ord till försvar för individen från m eller fp. Bara det oändliga malandet av tomma argument. Moderaterna och Folkpartiet har nu blivit bättre sossar än sossarna själva. Makten, prestigen och vet-bäst-mentaliteten är viktigast. Man kan nu kallt konstatera det som sades under debatten: ”Liberalerna har lämnat folkpartiet”. Dessa båda partier har kommit alldeles för enkelt undan i debatten. Hittills. 

Delar av centern försökte försvara liberala värden, men föll tungt mot gubb-centern. Maud framstår nu som en del av gubbväldet i centerrörelsen. Centern svek sina egna unga. Sin egen väg mot förnyelse och modernisering. 

Kristdemokraterna är inte ens lönt att vara förbannad på. De följde sin vanliga linje med att människovärde bara är värt att försvara för vissa utvalda grupper. 

Kanske har vi bara två borgerliga partier kvar i riksdagen 2010.

 

Rolf Gunnarsson (m) förklarar vad som är viktigt i en riksdagsledamots liv:

– Jag har goda förhoppningar om att det inte ska bli något strul. 349 ledamöter vill ut på grönbete så jag tror vi alla är måna om att få det här avklarat idag, inklusive oppositionen. Sen om det blir seneftermiddag eller nattomröstning är svårt att säga, säger Rolf Gunnarsson (m), vice ordförande i försvarsutskottet till SvD.se.

3 månader semester får inte fördröjas ens en dag pga något så oväsentligt som en dåligt förberedd lag som kringskär svenska medborgares personliga integritet.  

Den massiva kritiken betrakas som ”något strul” som kommer i vägen för maktutövningen. Lita på att vi är förbannade. 

Relaterat: Svd, Svd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s