Vertikalitet och media

Hur hanterar media det faktum att piratpartiet på 2 dygn har ökat med lika många medlemmar som hela miljöpartiet har totalt? Att partiet gått om flera av de etablerade partierna i medlemsantal?

Svd har goda ambitioner att vara snabba och jobba aktivt med web, men hinner inte med att uppdatera sin artikel i samma takt som piratpartiet växer. 

TV4 tuggar runt en gamal floskel om att ”men på piratpartiet behövs bara ett klick för att bli medlem”.

SVT gör ett inslag om händelsen, men tar inte med den sin rapportsändning 19.30.

Den som varit med ett tag vet hur fossil-partierna fuskar med sina medlemsuppgifter. Kjell-Olof Feldt fanns med i ssu’s register långt efter pensioneringen. Vänstern fick återbetala stödpengar efter omfattande fusk med medlemsregistret. KD har döda kvar i sina register.

Alla partier gör vad de kan för att hålla uppe de utåt redovisade medlemstalen, för att man tror att det är något som ger partiorganisationerna legitimitet.

Är det därför medlemssiffror inte imponerar på media? 

Eller är det snabbheten i förändringen som media inte klarar? 

Att ett partis medlemstal ökar explosionsartat borde vara medialt sprängstoff. När tiotusentals människor går över den mentala tröskeln att gå in i ett parti, så betyder det något. Något viktigt. När många människor säger ”ingen fråga är så viktig som integritetsfrågorna på internet och jag är beredd att låta den avgöra mitt val”, borde många darra.

Om piratpartiet är smarta och använder sprängkraften i detta snabba skeende, kan man nå den legitimitet som fossil-partierna så länge fuskat sig till. Men med äkta siffror.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s