Öppenhetsmanifestet och trovärdigheten

Det är kanske dags för Åsa Torstensson och andra ledande centerpartister att fundera över priset man får betala för att före ett val i högt tonläge deklarera sin liberalism och sin kärlek till frihet, att lovsjunga personlig integritet och att anta ett öppenhetsmanifest som heter duga – och sedan så fort man får regeringsmakt ta vara på varje möjlighet att stänga, kontrollera och övervaka samhället.

Personligen lovar jag att aldrig glömma hur centerpartiet försökte tysta en krtisk bloggare, genom att kontakta dennes arbetsgivare. Hur stämmer den handlingen med öppenhetsmanifestet?

…såväl som rätt till personlig integritet i arbetslivet; det skall finnas gränser för arbetsgivarens rätt att övervaka anställda. Likaså rätten att tänka och tycka vad man vill samt att få yttra sin åsikt utan att känna sig hotad eller riskera repressalier.

(faksimil Centerns öppenhetsmanifest)

Torstensson menar att 138:an är onödig, eftersom man kan lita på att en svensk regering inte skulle använda telekompaketet för att stänga internet för fildelar.

Men det är just förtroende och tillit som saknas. När dina handlingar står i bjärt kontrast till dina ord skadas din trovärdighet. Avgå Torstensson!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s