MP vs PP

Rick Falkvinge gör det tydligt varför gammelpartier inte kan och aldrig kommer att vara lika bra alternativ för den som har medborgarrättsfrågor högst.

Maria Ferm och Jakop Dalunde (båda MP) passar på att skriva en drös kommentarer till artikeln om att MP är minst lika bra, troligen bättre, på att skapa förändring, trots att man inte har integritet och medborgarrätt som viktigaste fråga. MP är skickliga förhandlare och klarar att driva många olika frågor parallellt enligt Ferm, och Dalunde går så långt som att säga att: ”När det gäller medborgarrätt och integritet så har vi [MP och PP] samma linje.”

Jag skulle kunna skriva en uppsats om hur fel resonemanget är, men istället tror jag att rubriken på Ferms och Dalundes motion till de grönas stämma säger det mesta

Grön Ungdom: Prioritera integritet och queerfeminism

Notera!

MP har inte integritet och medborgarrätt ens på sin prioritetslista idag. Grön ungdom motionerar om att sätta det som nummer 2, någon gång i framtiden. Och inte ens i den motionen klarar man att prioritera (!) utan samkör integritet med queerfeminism.

Goddag, yxskaft. 

Ferm skriver förresten bara att de gröna bör prioritera integritet, när hon marknadsför motionen på sin blogg. Hon kanske själv inte riktigt tror på att den får gehör. Det gick ju inget vidare för centerns ungdomsförbund nyligen.

Uppdatering:

Länken från Ferms blogg, som jag återger ovan, hänvisar till ett pressmeddelande som återger huvuddragen i två motioner. Motionstexterna ska enligt uppgift vara åtskilda, dvs stämman ges möjlighet att rösta separat om frågorna. 

Annonser

8 responses to “MP vs PP

 1. Hmm… det stämmer faktiskt inte. Du citerar ett pressmeddelande, men själva motionen heter ”Prioritera integriteten!”. Sen finns en annan om att queertera De Grönas barntidsförslag.

  • OK.
   Fast länken från din blogg går till pressmeddelandet. Mitt antagande, felaktigt alltså, att ett pressmeddelande motsvarade en motion. Hur ser motionstexten ut?

 2. Dessutom handlar det om att vi inte har någon prioritetslista överhuvudtaget nu, men att Grön Ungdom vill säkerställa att MP inte åsidosätter integritetsfrågor i förhandlingarn med S och V – vilket jag tror att du tycker är ett precis lika bra initiativ som jag tycker det är.

  • Det är naturligtvis ett bra initiativ.

   I kommentarerna hos Falkvinge verkar det som att MP redan har frågorna som prio, vilket är en viss skillnad mot att ungdomsförbundet har motionerat om att frågorna ska prioriteras.

 3. Som sagt, inför riksdagsvalet är inga frågor varken prio eller icke-prio.

  Vi har motionerat om: att MP prioriterar integritetsfrågor och motverkar övervakningspolitik i förhandlingarna och arbetsgrupperna med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i det rödgröna samarbetet

 4. Ergo, det kan gå som det går med integriteten i förhandlingarna.

 5. Pingback: MMN-o » Miljöpartiet och Piratpartiet fungerar bäst i symbios

 6. Pingback: Miljöpartiet och Piratpartiet fungerar bäst i symbios « MMN-o

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s