Liberala framsteg?

Så kom då nyheten: Landskrona, kameraövervakningens mecka, har efter införd bevakning fått ökad brottslighet. Folkpartiet Pseudo-liberalerna har lokalt gjort kameraövervakning till lösningen med stort L; Så stort att i praktiken ingen annan åtgärd än just nya kameror diskuteras som svar på snart sagt alla problem. När länsstyrelsen avslår kommunens massiva övervakningsplaner, står FP på barrikaderna – för att slåss mot fåniga invändningar om integritet.

Komunalrådet Strandberg är glad över att intervjuade medborgare känner sig tryggare, trots den högre faktiska brottsligheten.

Strandberg gläds däremot över att kamerorna gör Landskronaborna tryggare.

— Jag tror att medborgarna uppskattar att det finns en samhällelig närvaro och en kontroll.

Strandberg skyller den ökade brottsligheten på att polisen inte använder kommunens kameror. I Strandbergs värld finns det inte på kartan att det skulle vara något fel i att massövervaka. Övervakning är bra och leder till minskad brottslighet enligt pseudo-liberalernas tro, och därmed måste felet vara någon annans. Strandberg säger:

Min vilja och tro är att vi måste ha mer övervakning, både geografiskt och i tid. Det är perverst att vi har kameror i brottsutsatta områden som statens företrädare hindrar hos att utnyttja fullt ut.

Att övervakningen inte fungerar och har pågått i onödan, är alltså inget som bekymrar Strandberg. Den sker i sann pseudo-liberal anda. Att meningslös övervakning kränker mängder av medborgares personliga integritet är ett pris som det pseudo-liberala partiet gärna låter medborgarna betala. Bara de känner sig säkra och röstar ”rätt” i nästa val.

Den som letar efter liberala principer göre sig icke besvär att leta i Folkpartiet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s