Liberalt beställningsjobb

Sedan bytet av regering 2006 har en osannolik ”modernisering” av svenska språket skett. Tex ska ordet ”inte” alltid mena ”absolut”, t.ex. i meningen ”Vi ska inte jaga en hel ungdomsgeneration”. Den betydde  plötsligt att Sverige skulle skapa förutsättningar för privatfinansierad polis under nya regeringen. Samma byte i meningen ”Polisen ska inte kunna använda FRA som spaningsorgan” gäller. Att polisen absolut ska få spana tycker nämligen Beatrice Ask, och nu utreds FRA-lagen igen så att man kan få igenom allt som inte kunde tvingas igenom vid första omröstningen.

Centerns ”integritetsmanifest” är en klassiker, där vartenda ”inte” kunde strykas och då fick man fram det som centern egentligen stod för.

Den värsta nya tolkningen är dock av ordet liberal. Folkpartiet Liberalerna borde implodera omedelbart på sin egen omöjlighet, men inte. Man fortsätter längs den inslagna repressiva vägen. I landskrona tapetserar man staden med övervakningskameror. Kameror minskar inte brotten enligt BRÅ, så det enda kvarvarande syftet för liberalerna i Landskrona är att bygga vidare på sitt övervakningssamhälle. När det visar sig att det saknas stöd i lagen för den massiva övervakningen liberalerna byggt, letar man sätt att kringgå lagen. En ny ägare av kamerorna ska lösa ”problemet” med att lagen inte tillåter vad som helst. Det ”liberala” kommunalrådet motiverar sitt ställningstagande:

Dagens lagstiftning har fokus på den personliga integriteten. Vi menar att den grövsta integritetskränkningen är att utsättas för ett grovt brott. Det perspektivet saknas i dagens lagstiftning, säger Torkel Strandberg.

Alltså – Genom att kränka den personliga integriteten på ett lagvidrigt sätt, så menar vi egentligen att vi värnar dig. Ungefär som i ett misshandelsförhållande – ”Jag slår dig eftersom jag älskar dig

I det liberala landskrona inför man ”frivilliga” drogtester, som också får skarp kritik och som stoppas av lagrådet. Liberalerna gör då ett förvirrat utfall mot ”staten som saboterar” tvångsmetoderna, och se; Nu reagerar regeringen med att ge lagrådet bakläxa.

Någonstans, någon gång var liberalismen ideologin med individens frihet som grundläggande värdering. Nu är den inte det. Det är den ideologin som leder till det mest toppstyrda och övervakande samhället av dem alla.

Um sicher zu sein, muss man alles wissen
Stasi-chefen Erich Mielke

HD, SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s