Varje idioti ska kosta en mandatperiod

Efter att ha hjälp alliansen till makten 2006 som friviligarbetare, och därefter blivit totalt gumpfuckad på varje uns av liberalt inslag i politiken lovade jag mig själv dyrt och heligt att varje totalitärt, repressivt, ”eliten-vet-bäst-förslag” skulle rendera alliansen en mandatperiods karens.

Karensen fungerar såhär: Eftersom jag har röstat borgerligt sedan 80-talet, några gånger enbart för att alternativet varit värre, har jag nu infört karens på när jag tidigast kan ens överväga att rösta borgerligt igen. Eftersom borgerliga partier är i karens, är dessa hästar strukna redan från start och jag har kvar bara ett fåtal partier att utvärdera inför ett val.

FRA-lagen och det ledarskap Reinfeldt utövade för att få igenom den, var ett solklart övertramp och därmed karens. Sålunda skjöts avstämningspunkten fram till 2014, när jag tidigast kan tänka mig att rösta borgerligt. Reinfeldt och gänget är alltså nobody för mig fram till valet 2014. Talk to the hand!

Bredvilligheten att införa datalagringsdirektivet, istället för att stå upp för det som är rätt, ta böterna och tvinga fram en tuff diskussion om all dynga som sossarna kan påtvinga en borgerlig regering genom att gå via eu, är uselt politiskt ledarskap. Det är pragmatism över allt som är förnuftigt och rätt. Pragmatism om frågor av sådan kaliber går fet-bort. 4 år till i karens; 2018 är det år jag tidigast ens funderar på att rösta på er igen.

Och nu, en justitieminister som argumenterar för att införa bestraffning innan domslut finns.  Att att frångå principen om att man är oskyldig tills man dömts. Nej, det är värre än bestraffning, det är metoder som uthängning och misstänkliggörande som aldrig går att tvätta bort, oavsett om det var sant eller ej. Det är samma metoder som användes i Stalins Sovjet, där människor avrättades med enda motiveringen att ”den enda anledningen till att skördarna inte är så rikliga som 5-årsplanen säger, är att det finns sabotörer, folkfiender, i jordbruket”. I sovjet dödades miljoner, för att den politiska ledningen hade lite ”vilda idéer”. Om Ask så hade varit hög som ett hus efter 3 veckors oavbrutet meth-knarkande när hon kom på detta, så är det iallafall så illa att en justitieminister kan tänka i banor som frångår rätsstatens principer.

Det är lätt 4 år till i karens, och jag lovar härmed att inte ens fundera på att rösta på något av de partier som sitter vid makten i dag före 2022.

Det här är en så stor idioti att jag funderar på att bestraffa den med 8 års karens. Men eftersom jag vill hålla mig till uppsatta regler, gör jag istället så att jag lägger till följande till löftet: Jag ska under karenstiden också aktivt motarbeta denna regering. Alltså, jag kommer nu att använda allt mitt inflytande på andra röstberättigade människor till att sänka moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna och centerpartiet minst intill valet 2022. Jag kommer att i varje tillfälle där jag kan vara en ”pratare” se till att jag är en pratare mot dessa 4 partier. Långt efter att Ask förflyttats till guldkantat liv som landshövding kommer jag att hålla liv i minnena av justitieminstern som ville avskaffa rättsstatens princip om oskyldiga.

Annonser

10 svar till “Varje idioti ska kosta en mandatperiod

 1. Jag måste tyvärr erkänna att jag är en av dom som röstade borgerligt som nu bittert ångrar det. Mitt största dilemma är nedmontering av integriteten så fru Asks uttalande kommer inte som en chock direkt utan snarare en förvåning att det inte verkar finnas något kompetenskrav för en ministerpost, döma någon på förhand? trodde inte jag skulle uppleva detta i Sverige. Så jag kommer rösta på Piratpartiet tills de borgerliga skärpt sig.

 2. Bra ide. Den där med karensperioder för varje blunder. Tyvärr så … tja … de är lite för duktiga på blunders både till höge roch vänster.

  Piratpartiet sa någon. Hmmmm … kanske …

 3. Det där med karens kanske känns bra men om 4 år när det kanske är helt andra partiledare så blir ditt löfte till dig själv lite missriktat.

 4. Nu har också Moderaterna fått med sig Kristdemokraterna i sitt förslag att avskräcka misstänka sexköpare med färggranna brev – Inger Davidsson (KD)

  ”Jag tror att det är rätt att det ska bli tydligare för dem som finns på hemmaplan att mannen i familjen är misstänkt för sexköp”

 5. Ja, varför inte slösa bort en röst på något parti som inte kommer in i riksdagen? Mona Sahlin med anhang kommer säkert inte att lägga fler ”eliten-vet-bäst-förslag” när de har tagit makten! Kvotering är bara förnamnet.

 6. Rolig läsning, tack. Dock är det ett allvarligt ämne, Jag med flera i min ålder ca 40 år med barn och ordnade familjeliv mm. blir så enormt stött av dessa otäcka personer i regeringen, jag röstade också borgligt förra valet, kommer nog inte rösta alls nästa val, eller pp kanske. Det här är för mycket fars, Bea har gått för långt, måste vara jobbigt för Fredde att behöva backa upp denna galna kvinna, jag undrar om hon dricker eller går på receptbelagd medicin?

 7. @Claes
  Därför att det är just så det brukar gå till. ”Ja, nu sitter det ju nya personer i ledningen, så nu ger jag dem en chans till”.
  Och jag säger glöm det. Det är inte de enskilda personerna, det är partiernas kultur. Minns att Reinfeldt beklagade sig över ”bunkern”, dvs partihögkvaterets oförmåga att lyssna på partigräsrötterna. Men väl på toppen blev det bunker-mentalitet iallafalll

 8. @Oskar
  Jag skiter i om sossarna är likadana. Jag är trött på ert fåniga argument att ”de andra är värre”. Jag tänker INTE rösta på ett partier som i handling visar att man inte respekterar mig som människa.

 9. Men för h-e! Inger Davidsson håller med B Ask!?!! http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6809694.ab
  Jag måste spy! Var f-n lade jag påsen från igår??

 10. Ungefär 20% av de som röstat på SvD webröstning i frågan håller med tokkärringen. Svenska folket fattar inte vilken typ av rättspraxis vi har. De tror att man kan lyncha folk offentligt bara man tror de är skurkar. Sorgligt – men sant. Vi lever tydligen i mörka tider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s